Ouders vertellen


Judith de Lange, moeder van Tara (4) en Joshua (2), schoolpsycholoog: “Nabijheid vind ik een belangrijk criterium bij het kiezen van een school. Gelukkig woon ik dichtbij de Fiep. Door mijn werk weet ik veel van onderwijs en vroeger heb ik zelf voor de klas gestaan. Tijdens de infoavond op de Fiep had ik meteen een goed gevoel. Er werkt daar een prettig team aan gedegen onderwijs. Leuk vind ik ook dat ze dingen durven, zoals een slaapfeest aan het eind van groep 2. Er zijn genoeg scholen die dat te moeilijk vinden, maar juist dit soort dingen onthoud je de rest van je leven. Je geeft de kinderen zo veel zelfvertrouwen en een prachtige herinnering. Verder spreekt het moderne, open gebouw me aan. Net als de Vreedzame School, een methode waarmee kinderen vanaf groep 1 leren hoe je met elkaar omgaat. Ook ben ik blij dat de Fiep een gemengde school is. Als je van kleins af aan omgaat met kinderen met verschillende achtergronden, denk ik dat je minder snel vooroordelen ontwikkelt.”

Sofie Coronel, moeder van Izaak (7) en Faas (4), leerkracht en tekstschrijver: "Wij wonen in Slotervaart en willen dat onze kinderen hier ook naar school gaan. We zijn blij dat vlak naast ons huis het prachtige nieuw onderkomen staat van een school die ons direct overtuigde. Inmiddels zit onze jongste zoon inde kleutergroep en onze oudste zoon in groep 4 en hebben ze heel veel plezier. Bijna dagelijks komen ze terug met leuke verhalen over de klas en de dingen die er op school gebeuren. Hierin is ook duidelijk te horen dat de kinderen op school leren elkaar te helpen, naar elkaar te luisteren en rekening te houden met elkaars belangen. 

Lovisa Rottier, moeder van Atto (8 jaar) en Faas (6 jaar): "Goed onderwijs is voor ons het belangrijkste. Maar we vinden het ook belangrijk dat onze kinderen naar een basisschool gaan die voldoende ruimte en leermiddelen heeft om een plezierige tijd op de lagere school te garanderen. De samenstelling van de buurt rondom het Delflandplein is aan het veranderen, daarom is het mogelijk om de Fiep blijvend te mengen. De goede leerresultaten van de school overtuigden ons van de kwaliteit van het onderwijs en het nieuwe gebouw met boomhut op het speelplein vinden we heel erg mooi."


Comments